Pleziervaart: voorkom boetes deze zomer!

Een eigen boot hebben is natuurlijk heerlijk, maar u wilt natuurlijk voorkomen dat u onnodige boetes krijgt. Dit kunt u onder andere doen door te zorgen voor een naam en registratienummer op uw boot. Maar hoe werkt dat nu precies?

Het Binnenvaartpolitiereglement

In het Binnenvaartpolitiereglement staan alle regels waaraan u moet voldoen als u beschikt over een motorboot. In dit reglement staat onder andere dat iedereen die een motorboot (die harder dan 20 km per uur kan) waterscooter of jetski bezit deze moet registreren bij de RDW en de boot te voorzien van het registratienummer, de naam van de woonplaats en de woonplaats van de eigenaar. Als u dit niet doet, loopt u de kans op een boete en er wordt steeds vaker gecontroleerd.

Het registratienummer aanbrengen

Het registratienummer (ook wel Y-nummer genoemd) moet aan beide zijkanten van het vaartuig in het midden of aan de boeg zijn aangebracht. Het registratieteken moet goed opvallen. De minimale eigenschappen: cijferhoogte minimaal 15 cm, breedte 10 cm en dikte van de stam 2 cm. De meest ideale manier is om het registratienummer door middel van stickers aan te brengen.

De stickers op de aanbrengen op de boot

Maak de ondergrond van de boot vetvrij, meet de sticker uit en plak het vast met schilderstape, verticaal over het midden. Klap het half open en wrijf de sticker aan. Herhaal dit aan de andere zijde. En geniet van uw vaarseizoen!

Hoe en waar laten maken?

Zodra de naam van de boot bekend is kunt u kijken naar een leuk lettertype. Tot voor kort ging u voor de bestelling naar het plaatselijke stickerbedrijf, tegenwoordig zijn ze ook heel makkelijk online te bestellen via handige plakletter tools. Selecteer het gewenste lettertype, de kleur en afmeting en ontvang binnen enkele dagen uw stickers in huis. Let daarbij wel op: wanneer u op zout water vaart heeft u speciale stickers nodig die hier tegen kunnen. Het stickerbedrijf kan u hierover meer informatie geven.

augustus 3rd, 2017  in Geen categorie Reacties uitgeschakeld voor Pleziervaart: voorkom boetes deze zomer!

Comments are closed.